Міліція Закарпаття у зв\'язку зі складною епідемічною ситуацією просить громадян повідомляти про перебування вихідців з Азії й Африки на вулицях. Таке інформаційне повідомлення з\'явилося на офіційному сайті Головного управління МВС України в Закарпатській області.

Керівництво ГУМВС звертається до населення регіону з проханням повідомляти про кожен факт зустрічі або спілкування з іноземними громадянами, насамперед, вихідцями з країн Південно-Східної Азії й Близького Сходу, - повідомляє «УНІАН».

У повідомленні пояснюється причина такого прохання: «У зв\'язку з ускладненням епідеміологічної ситуації на території Закарпатської області й підвищенням ризику захворювань».

Як повідомляє ForUm, 30 жовтня в Україні почалась епідемія високопатогенного грипу A/H1N1. 

За даними на ранок 5 листопада, під час епідемії від грипу й ГРВІ в Україні уже померло 96 осіб, зокрема 7 вагітних і 6 лікарів, - заявила голова парламентського комітету з питань охорони здоров\'я Тетяна Бахтєєва.

За даними на другу половину дня 4 листопада, кількість померлих від пневмонії в Україні досягла 86 осіб, - повідомила перший заступник головного державного санітарного лікаря України Людмила Мухарська. За її словами, лабораторно підтверджено 17 випадків захворювання пандемічним грипом A/H1N1. За останніми даними, від грипу А(H1N1) померло 5 осіб.