Навколо залізничного вокзалу збираються зрубати 78 дерев, більше половини з них – це маленькі туї. Це мотивують тим, що вони вже старі або ж знаходяться в неналежному стані. Залізничний вокзал мають реконструювати, а дерева «буцімто» можуть заважати. Щоб вирішити це питання на територію вокзалу станції «Луцьк»прибула спеціальна комісії з Луцької міськради.

 

Головний спеціаліст відділу по благоустрою міста департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради Віталій Ляцевич розповів, що замість зрубаних дерев планують посадити декоративні насадження. Там будуть рости декоративні дерева, кущі, зелені насадження, щоб вокзал відповідав європейському рівню.


Пан Ляцевич зазначив, що дерева будуть зноситися не одразу, а по мірі необхідності. «Якщо якесь дерево можна буде залишити, я думаю, що це буде однозначно зроблено», - сказав він.


Депутат Луцької міськради Антон Сосновський не згоден з вирубкою дерев поблизу залізничної станції «Луцьк», але не є проти реконструкції вокзалу. «В такому вигляді, в якому він є – він не має бути. Але я вважаю, що в цьому немає доцільності - поголовно зрізувати всі дерева, щоб потім посадити нові», - зазначає він.


Свою думку пан Сосновський аргументує тим, що якщо є старі дерева і вони не становлять небезпеки для людей – то вони мають рости. «Для чого рубати все, щоб потім посадити якісь декоративні дерева з невідомою вартістю за них?», - запитує депутат.


Зазначимо, що питання вирубки дерев біля залізниці ще не є остаточним. Для початку його повинні будуть обговорити не спеціальній комісії, а потім погодити чи відмовити на засідання виконкому чи наступній сесії Луцької міськради.