Вже неодноразово на Волині піднімалось питання пропагування здорового способу життя, та підтримки різних галузей, які до цього дотичні. Сьогодні в Волинському національному університеті ім. Лесі Українки відкрилась п’ята Міжнародна соціально-педагогічна конференція «Відповідальне ставлення до здоров’я: теорія та технології». На відкритті були присутні і представники влади, які напередодні виборів зачастили на масові заходи.

Голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк привітав всіх присутніх. Він сказав, що якщо є здоровий дух в здоровому тілі, то це той фактор, який допомагає українцю реалізовувати свої можливості. Грицюк вважає, що здоров’я має бути пріоритетним в Україні, а економіка відходити на друге місце. Також він вручив грамоти Петру Гусаку, доктору педагогічних наук, професору, завідувачу кафедри соціальної педагогіки ВНУ ім. Лесі Українки та Янушу Сквареку, Заступнику деканаВищої школи управління і адміністрації, м. Замость.

Анатолій Цьось, проректор з наукової роботи ВНУ ім. Лесі Українки, доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор, розпочав виступ з загадки: «Що ми найменше цінуємо коли вона є, і шкодуємо, коли його немає?». Він розповів, що багато уваги до здоров’я приділяли навіть наші предки, слов’яни, а тому і нам не потрібно про це забувати.

Конференція триватиме два дні, під час її проведення заплановані пленарні засідання, круглі столи та майстер класи.